+36 70 272 0997

Ha már mostál autót, láttál már te is biztosan rovarmaradványokat az autó elején

Biztonságos eltávolításuk nagyon fontos a felület károsodása elkerülése érdekében

Ebben a cikkben kitérünk arra, hogyan távolítsuk el a rovarokat az autóról, milyen a jó bogároldó, mit csináljunk, és mit ne tegyünk.

A bogármaradványok nem megfelelő kezelése rövidtávon és hosszútávon is tud problémát okozni, súlyos esetben visszafordíthatatlanul.

Miért távolítsuk el a rovarokat?

Miért távolítsuk el a rovarokat?

Az autó elejére tapadt bogarakat lehetőség szerint utunk végeztével azonnal el kell távolítani. Sokan nem tudják, de a különböző rovarok, különböző kémhatású nedveket tartalmaznak, egyes bogaraknak lúgos a mérgük (pl. darázs), másokban savas kémhatású vegyületek találhatóak (pl. méh).

Ezek a maradványok annyira bele tudnak égni az autónk lakkrétegébe, hogy sokszor csak a polírozás segít az eltüntetésén, de néha már az sem. 

Bogarak eltávolítása az autóról 

rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy letörölve szeretnék ezt a problémát megoldani. Ez két okból is veszélyes. A rovarmaradvány nem csak nedv, hanem sok esetben a rovarok héja, vagy a bogarak páncélja. Ezek nagyon kemény és erős anyagok, amit egy letörléssel végighúzunk a karosszérián, karcokat okozva.

A másik probléma az, hogy általában törléssel is csak a nagyja jön le a bogaraknak, utána pedig mindenki erősen dörzsöli a felületet, rosszabb esetben mosogatószivacsot vet be. Mindkét megoldásnak sajnos polírozás a vége. Ha azt gondolod, hogy a magasnyomású mosó egyből lehozza, akkor tévedsz, ráadásul nem nehéz összekeverni egy kőfelverődést egy bogártetemmel, így jobb, ha nem nyomjuk közel a mosólándzsát.

Így csináljuk szakszerűen

bogarak eltávolítására létezik biztonságos módszer, melyet bogároldó vagy rovaroldó néven találhatunk meg. Ezek a tisztítószerek speciális összetételűek, magas a fehérjebontó hatásuk, így dörzsölés és karcokozás nélkül eltávolíthatjuk a rovarmaradványokat.

Fontos azonban itt is, hogy a termékek leírását betartsuk, ne használjuk felforrósodott felületen. Az a jó bogároldó, aminek a felhordása után már látványosan oldódnak a rovarok. Természetesen vannak a piacon gyengébb, és erősebb termékek, de a cikkünk végén fogunk ajánlani olyanokat, amivel garantáltan elégedett leszel.

Amit még fontos megjegyezni, hogy védelemmel ellátott autón, legyen az wax vagy kerámia bevonat, sokkal nehezebben tapad meg a bogár, viszont amelyiknek sikerült, annak az eltávolítása ugyanolyan fontos, vagy még fontosabb.

Itt már nehezebb a döntés, mert nagyon sok bogároldó bántja a wax, vagy kerámia védelmet.